Puppycursus voor puppy's vanaf 8 weken! | HTC LIanne

Puppycursus

Trainen met plezier voor zowel Baas als Hond.

Wil jij, jullie pup op een liefdevolle manier opvoeden tot een trouwe metgezel die je overal mee naar toe kunnen nemen en die een belangrijk deel uit maakt van jullie gezin? Dit op een zo’n duidelijk mogelijke manier uitgelegd krijgen, ondersteund met bij jullie passende materialen? De lessen zijn zo opgebouwd dat zowel jij als je hond met plezier naar de training komen.

In het kort

Waar besteden we aandacht aan in de Puppycursus?

Het opvoeden van de pup

Het aanleren van oefeningen

Vertrouwen, veiligheid, samenwerking, voorspelbaarheid & duidelijkheid zijn de toverwoorden van een goede opvoeding.

Omgaan met dagelijkse situaties

Denk aan: visite, alleen thuis zijn, kapot maken van dingen, drukke omgevingen zoals stad, najagen van scooters fietsers

Hulp bij ongewenst gedrag

Bijten, zindelijkheid, onrustig in de bench, najagen van bewegende objecten, angst voor geluiden etc. Etc

Waarom een puppy cursus volgen?

Een puppy opvoeden blijkt achteraf vaak meer werk
dan je hebt voorzien.

Men begint altijd vol goede moed aan de puppycursus en de puppychallenge cursus, maar daarna begint de puberteit bij de hond en loop je weer tegen andere uitdagingen aan.

Denk jij ook, dat kan ik zelf wel? En laat je het vervolgens op zijn beloop?

Dan kun je rond deze periode erachter komen dat dit niet de hond is waar je op gehoopt hebt. De hond vertoont dusdanig afwijkend gedrag waarvan je vaak niet meer weet hoe je erop moet reageren en uit frustratie straf/corrigeer je de hond of wordt het foute gedrag genegeerd waardoor de relatiekloof met de hond alleen maar groter wordt.

Dit kan echt anders!

Het begint met begrip

Wil jij ook het gedrag van je hond beter begrijpen?

We leren jou als eigenaar om het gedrag van hond in kaart te brengen en te begrijpen.

Dat doen we als volgt:

Wil jij dit ook?

Een geweldige relatie met jouw
superlieve leuke luisterende hond?

Je krijgt zo’n geweldige relatie met je hond die wanneer jij je hond op een respectvolle manier hebt grootgebracht. Door deze reis samen te maken krijgen jij en je hond een onverwoestbare band en is jouw hond een leefwijze geworden en een verrijking van je leven.

Jong geleerd is oud gedaan

Een pup wordt gevormd in het eerste levensjaar

Een pup wordt gevormd in het eerste jaar van (eigenlijk zelfs de eerste 16 weken) van zijn leven. Dit kan je nooit meer over doen. Alles wat je de pup op vroege leeftijd goed aanleert hoef je nooit meer af te leren en maakt hem tot een geweldige aanvulling van je leven.

Waarom kiezen voor Hondentrainingscentrum Lianne?

Wij werken op de meest respectvolle & Duidelijke manier die er is.

Wij zijn duidelijk en consequent naar zowel jou als eigenaar als ook de hond. We werken in kleine stapjes die zowel voor jou als ook voor je hond haalbaar zijn, waardoor we in alle situaties succes hebben.

We gebruiken in onze training absoluut geen correctiemiddelen die pijn doen bij de hond zoals slipkettingen, prikbanden, stroombanden of jachtlijnen zonder stop. Jij wordt zo geïnstrueerd, dat je weet hoe je jouw hond iets moeten aanleren op een leuke respectvolle manier.

Er kan iedere week gestart worden, zodat er geen kostbare tijd van leren, inprenten en socialiseren voorbij gaat. Je kan het eerste jaar een heel traject volgen op maat van jouw hond.

0 +
Honden & Baasjes begeleid
0 + Jaar
Bestaat de hondenschool
0 + Jaar
Ervaring

Over ons

Lianne van der Linde & Jamie Vlieger

Onze hondenschool is opgericht op 19 april 2000 en tot 01 april 2019 ben ik aangesloten geweest bij de Martin Gaus hondenscholen BV. Deze BV is overgenomen door Prins Petfood. Vanaf 01 april 2019 ben ik verder gegaan onder de naam van Hondentrainingscentrum Lianne (aangesloten bij Martin Gaus).

Lianne van der Linde

Ik ben Lianne van der Linde en getrouwd met Raymond Vlieger en wij hebben 2 prachtige kinderen, Jamie en Abby. Ons gezin is pas compleet als onze honden erbij zijn, Salian (Cavalier King Charles Spaniel, Ruby (Golden retriever), Summer (Golden retriever) en River (Rottweiler).

Mijn hele leven bestaat uit hond, ik kan niet omschrijven hoeveel ik van deze wezens hou en daarom is het mijn missie in mijn leven om iedere eigenaar te leren hoe je het beste met een hond kan omgaan, zodat iedere eigenaar met zijn hond een heel fijn leven heeft. Deze Missie en visie deel ik samen met mijn zoon Jamie en samen werken wij keihard om dit waar te maken.

Ik heb heel veel opleidingen en workshops gevolgd. In het verleden heb ik geleidehonden getraind, ben ik instructeur geweest bij de Martin Gaus academie en heb ik jongeren begeleid met een speciale hulpvraag. Maar de rode draad in mijn hondencarrière is toch wel het lesgeven aan baas en hond in alle soorten en maten en met allerlei soorten gedrag.

Wat ik erg belangrijk vind in het trainen met honden is, dat er een goede band ontstaat tussen baas en hond. Het leven samen moet één groot feest zijn. Vandaar dat ik naast de gewone trainingen ook mensen begeleid die honden hebben met probleem gevend gedrag.

Alle dagen ben ik met honden bezig, zeker ook nu we de dagopvang (met logeerservice) voor honden hebben. Ik sta eigenaren met raad en daad bij. Kortom, ik heb een echt “hondenleven” en ben altijd bereid om op welke manier dan ook u te helpen met uw hond, zodat u samen een heel fijn leven heeft.

Jamie Vlieger

Ik ben Jamie Vlieger, op dit moment 21 jaar oud en woon samen met mijn ouders Lianne & Raymond en mijn zus Abby en de 4 honden: Summer, River, Ruby en Salian. 

Ik heb al heel mijn leven een sterke connectie met honden. Dit is namelijk bij mij en mijn zusje met de paplepel ingegoten door mijn ouders. Mijn zus en ik hebben namelijk nog nooit één dag in ons leven geen hond gehad. Ik werk supergraag met ze. Dit is iets wat ik van mijn moeder heb overgenomen.

Het leukste is wanneer wij samen een moeilijk probleem oplossen, wat niemand voor mogelijk had gehouden. Het perfecte voorbeeld hiervan is River: River is een Rottweiler teefje van nu 1,5 jaar. Ze is superlief, ze doet geen vlieg kwaad en iedereen kan haar aanhalen. Dit zijn vaak de honden waarvan mensen zeggen, deze moet je domineren, maar wij hebben het tegendeel bewezen. Als je op een respectvolle en duidelijke manier omgaat met je hond kan je alles bereiken.

Samen met mijn moeder leid ik Hondentrainingscentrum Lianne waar wij allebei fulltime actief zijn. Dit doe ik sinds 2021. Dit is eigenlijk zo tot stand gekomen in de corona tijd. Wij hebben namelijk een dagopvang die toen helemaal vol liep. Mijn moeder heeft me toen gevraagd of ik wilde helpen, daarna is het eigenlijk alleen maar van kwaad tot erger geworden. Nu ben ik instructeur en regel ik de dagopvang, waar ik help bij het opleiden van mensen en ben ik constant bezig om de nieuwste trainingstechnieken toe te passen in onze hondenschool.

Vanaf 2021 ben ik samen verder gegaan met Jamie, mijn zoon. Samen runnen we nu de hondenschool en de dagopvang met heel veel passie en plezier.

Op onze hondenschool kunt u ook tegenkomen: Davilio en Ankie. Ook zijn er vaak instructeurs in opleiding of stagiaires bij ons op de hondenschool. Raymond en Abby helpen vaak achter de balie met de aanwezigheidslijsten en de verkoop in het winkeltje.

Testimonials

Wat anderen zeggen over Lianne & Jamie

Voor wie?

Voor iedereen die graag samen met zijn pup aan de slag wil op een respectvolle, leuke manier.

Vooral mensen die een leuke huishond willen. Mensen die hun hondentaal willen leren begrijpen en honden oefeningen willen leren die handig zijn in het dagelijks leven zijn bij ons aan het juiste adres. Maar ook voor de mensen die meer willen met hun hond zoals speuren, behendigheid, gehoorzaamheid of andere hondensporten, hebben wij een opleidingstraject tot het gewenste doel. Of het nu je eerste of je tiende hond is, wij tillen je altijd naar een volgend level.

Voor het beste resultaat

Wat verwachten wij van jou als deelnemer?

Luister naar ons en geef ons het vertrouwen dat we het beste met jouw en je hond voor hebben. Luister niet naar 6 andere bronnen of online adviezen.

Als je iets niet weet is dat geen probleem, vraag het ons.

Voor resultaat, oefen je minimaal 2x 5 minuten per dag met je hond.

De cursus

Puppycursus

Wanneer je besluit je in te schrijven sturen wij je een bevestiging van je inschrijving. Hierna sturen wij jou de documenten, filmpjes en online les zodat je meteen aan de slag kunt.

Als je bij ons inschrijft kan je direct volgende week beginnen.

€160,-

Snel antwoord op je vragen, wel zo prettig

Veelgestelde vragen

In de puppycursus krijg je in totaal 10 lessen. Je krijgt 9 themalessen dit zijn:
– Introductie
– Bewegende objecten
– Terras & af
– Hierkomen & Loslopen
– Niet trekken a/d Lijn
– Harde Geluiden
– Intratuin les
– Paardenles
– Omgang met andere honden

Naast deze 9 lessen krijg je ook nog een online les met tips en tricks voor omgang met jouw pup in huis. Met deze thema’s realiseren wij dat jij, jouw hond overal mee naartoe kan nemen.

Antwoord vanaf 8 weken wil je hier meer informatie over mag je altijd een mail sturen naar info@htclianne.nl

Antwoord je kan zo snel starten bij ons omdat wij een instroom systeem handteren. Wij vragen daarom aan onze klanten om een blok vrij te houden. Dit is op de woensdagavond van 18:30-20:30 en op de zaterdagochtend van 9:00-12:00.

Ja, mits het heel extreem is en we kunnen altijd uitwijken naar onze trainingshal.

Ja, in dezelfde week kun je dan inhalen. Het thema is zowel op woensdag als zaterdag gelijk.

Dat is geheel afhankelijk van het kind. Sommige kinderen van 6 jaar kunnen fantastisch met de hond trainen en andere kinderen van 12 jaar hebben er totaal geen feeling voor. Wat wij wel altijd als kanttekening plaatsen is dat het ontzettend moeilijk is voor een jonge hond (in zo’n prikkelrijke omgeving) om zich te concentreren en dingen te leren. Als je dan ook nog moet switchen tussen een volwassen eigenaar en een kind, wordt het wel heel erg moeilijk als puppy.

Zeker en sterker nog je kan naast de puppycursus allerlei andere leuke (aanvullende) cursussen volgen zoals puppygym, puppyspeuren of puppyworkshops.

ja in 1 van de lessen wordt daar uitgebreid aandacht aan besteed hoe je het beste je pup met andere honden kunt laten spelen.

Ja, we begeleiden jouw pup in onze roedel zodat hij niet overruled wordt en het leuk gaat vinden om met andere honden om te gaan. Ook kun je met een gerust hart jouw pup bij ons laten logeren, zodat hij geen verkeerd gedrag aanleert.

Stel je vraag

Contact

HTC Lianne draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders