Begeleiding kinderen/volwassenen (extreme) angst voor honden - HTC Lianne

Hondentraining op maat

Begeleiding Kinderen/volwassenen met (extreme) angst voor honden

Ik geef trainingen aan kinderen en volwassenen die extreme angst hebben voor honden. Omdat iedere angst en ieder mens anders is, is het moeilijk voor mij om te zeggen hoelang zoiets gaat duren en wat het resultaat zal zijn. Vandaar dat ik altijd een intake gesprek doe, waar ik aftast wat het probleem is en in hoeverre ik dat kan ombuigen. Globaal gezien ziet een training er als volgt uit.

Intake (duurt een uur en wordt geanalyseerd wat het probleem precies is en wat het plan van aan pak zal zijn).

Gevolgd door praktijktrainingen van meestal een half uur tot 3 kwartier. Deze praktijktrainingen worden altijd in de voorgaande les besproken. We bespreken dan wat we gaan behandelen en waar we de moeilijkheid/intensiviteit gaan opvoeren. Alles gaat vanuit het kind – volwassene. We trainen nooit met druk en de training is gebaseerd op het overwinnen van angst door het kind – de volwassene zelf. Ik gebruik heel veel hulpmiddelen om de situatie zo aangenaam mogelijk te maken en zo voeren we de moeilijkheid iedere week een beetje op.

Ik heb in het verleden erg goede resultaten geboekt met kinderen en volwassenen. Kinderen die nu gewoon weer durven spelen bij kinderen die een hond hebben of zelfs met de hond van de buurvrouw nu durven uitlaten en volwassenen die weten wat ze moeten doen als er een hond ben hen in de buurt komt.

De kosten zijn gebaseerd op een uur tarief van 65,00 euro per uur en ze worden teruggerekend naar de tijd die we daadwerkelijk trainen. De trainingen vinden plaats op de hondenschool, wanneer het jou schikt.

Inschrijving via de mail: info@htclianne.nl

En deze foto zegt genoeg denk ik, Marie (die doodsbang was voor honden) samen met Bikkel

NIEUWS

Hoe kies ik een goede fokker/gelegenheidsfokker?

Binnenkort krijg ik weer een nieuwe pup. Dit keer een rottweiler. Een weloverwogen keuze. Wij wonen natuurlijk heerlijk vrij in het buitengebied, maar dat is ook (helaas tegenwoordig) makkelijker gebied voor mensen met minder goede bedoelingen. Vandaar mijn keuze dit keer voor een rottweiler naast mijn 2 goldens

Wanneer mag een hond naar de puppytraining?

Wanneer mag de pup naar puppytraining? Hoe oud moet mijn pup zijn om naar puppytraining te gaan? Deze vraag krijg ik regelmatig te horen als een trotse eigenaar met de nieuwe pup op het spreekuur komt. Een nieuwe bezitter van zo’n klein hummeltje is vaak zeer bezorgd, en

HTC Lianne draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders