Tekenbanden

Ik vind teken altijd een verschrikking en ieder jaar weer zoek ik naar passende oplossingen om ervoor te zorgen dat mijn honden geen last hebben van deze nare beestjes. Nu heb ik een alternatieve tekenband gevonden bij Anja Lefeber. Ik heb ze meteen besteld en ben ook zeer benieuwd hoe het gaat werken. Buitenom het feit dat ze zeer fraai zijn, geloof ik absoluut in de werking die Anja in het volgende artikel aangeeft. Heb je interesse laat het me weten, want ik heb ook nog een ander artikel over deze tekenband. Ik ga jullie op de hoogte houden van de werking bij mijn honden.

Verzorging en aanbeveling voor het gebruik van keramieke-anti-teken halsband:

VERZORGING: De halsband ca. om de 2 weken grondig schoonmaken (schoonwrijven met uw vingers onder stromend water zonder enige toevoeging van zeep, schoonmaakmiddel, etc.) en aansluitend in de zon of onder een infrarood lamp laten opdrogen.
Door het zonlicht/de infrarood verlichting kunnen de keramiekkralen weer worden opgeladen.
De banden zijn vrij van chemische stoffen en kunnen ook bij overgevoeligheid/allergie zondermeer worden gebruikt.

AANBEVELING VOOR HET GEBRUIK: De keramiek kralenkettingen worden aanvullend bij de gewone halsband om de nek van de hond gedragen. Voor een optimale werking dient uw hond de ketting altijd te dragen. U kunt de ketting kortstondig af doen, als u de hond bijvoorbeeld gaat wassen of wanneer u bang bent dat hij met soortgenoten zo ruig gaat spelen dat de ketting zou kunnen beschadigen. De werking tegen teken vermindert niet wanneer u de ketting kortstondig van de nek van uw hond verwijderd.
De ketting dient niet te worden gebruikt voor het aankoppelen van een riem. Hiervoor zijn de sluitingen onvoldoende sterk.
De werking van de ketting tegen teken is per hond verschillend. Over het algemeen zal uw hond binnen 3-4 weken na het constante dragen van de keramiek-halsband minder aantrekkelijk zijn voor teken om zich vast te bijten. Het wordt wel aanbevolen om uw hond dagelijks aanvullend 1 EL (bij grote honden) of 1 TL (bij kleine honden) natuurlijke kokosolie door zijn voer te doen. In Switzerland wordt i.p.v. kokosolie ook dikwijls “Schwarzkümmleöl”( ½ TL) als natuurlijke toevoeging voor het voer gebruikt, dit is in Nederland echter moeilijk verkrijgbaar.
Uiteraard is het ook mogelijk uw hond met een spray-on kokos olie voor dieren in te spuiten, bijvoorbeeld van Dog Moments uit Duitsland. Of met tick-free spray.
De kettingen geven geen 100% garantie tegen teken, net zo weinig als een spot-on dit kan geven. Maar de ervaring leert dat honden die de keramieken-halsband dragen beduidend minder kans op teken hebben dan honden zonder tekenbescherming.
LET OP: Bij reizen naar Zuid-Europa dient ten allen tijden een aanvullend middel tegen zandvliegen en hartwormmug te worden gegeven.
Bestrijding van Ectoparasieten door middel van “Effectieve micro-organismen”
Micro-organismen zijn kleine levende organismen (bacterie, gist, zwammen, algen) die één- of meer cellen bevatten. Ze zijn zo klein, dat ze onder een microscoop slechts in honderdvoudige vergroting zichtbaar worden. Micro-organismen worden ook de grote helper van de natuur genoemd, doordat ze veel stoffen in de natuur voor zowel planten, dieren en mensen kunnen veranderen.
Ze worden al lange tijd toegepast bij de productie van kaas, yoghurt en brood, voor het brouwen van bier en voor de gisting van wijn en andere alcoholische dranken.
Wat zijn nou “Effectieve micro-organismen”? De technologie over de werking van de micro-organismen is gebaseerd op het principe van samenleven met gezamenlijke voorspoed (coexcistence and co-prosperity). De micro-organismen zijn door Dr. Teruo Higa, professor voor tuinbouw aan de Ryukyus-universiteit op Okinawa (Japan) ontdekt. Een belangrijk onderdeel van zijn theorie is het overdragen van informatie en energie door resonantie. In de micro-organismen leven meer dan 80 verschillende soorten aerobe en anaerobe micro-organismen in evenwicht met elkaar, waarbij de een van de stofwisselingsuitstoot van de ander leeft. De perfecte Symbiose van de organismen brengen sterke regeneratieve krachten tot stand, met gedeeltelijk bijzonder verrassende werkingen.
Werkzaamheid In alle biologische systemen bevinden zich opbouwende en afbrekende micro-organismen. Het doel van micro-organismen ligt in de ondersteuning van de opbouwende micro-organismen. Hierdoor vermeerderen en versterken de opbouwende micro-organismen in het systeem. De werkzaamheid van de micro-organismen is gebaseerd op het principe dat energie kan worden behouden en overgedragen door de micro-organismen te binden in gebakken klei. Energie overdracht in de natuur gebeurt meestal door fotonen. Dit zijn de deeltjes die licht en warmte bepalen. Als een foton met een bepaalde golflengte in aanraking komt met een stof dan kan die in trilling worden gebracht. De stof bezit dan een heel klein beetje meer energie. Vaak geeft de stof deze energie weer af aan de omgeving door bijv. warmte en merken we er verder weinig van. Elk materiaal heeft echter ook een specifieke frequentie om in trilling te komen. Heeft een stof eenmaal deze eigen frequentie bereikt dan zal het als geheel op dezelfde wijze blijven resoneren en deze frequentie ook in haar omgeving uitzenden. Normaliter gaat na verloop van tijd de stof vervallen en stopt het uitzenden van de frequentie. Echter doordat de micro-organismen in te bakken en van klei keramiek te maken zal de positieve werking van het bestanddeel Silicium van de klei de vorm en frequentie beter vasthouden. Wel is het dus van belang om de aanbevelingen voor het gebruik goed na te leven en de gebakken kralen onder water schoon te spoelen en in de zon te laten drogen. Hierdoor wordt de werking van de micro-organismen weer geactiveerd.
Teken houden niet van de voor ons en uw huisdier niet voelbare resonantie en zullen derhalve minder snel vast komen te zitten op uw hond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTC Lianne draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders